Це знов рецепт від Вікторії Попін. Це потрібно обовязково спробувати, бо кабачки дуже і дуже смачні.
Ингредиенты:
- середні кабачки 3 шт.
- вершкове масло 50 г.
- варена гречка 100 г.
- цибуля ріпчаста невелика 1 шт.
- печериці 200-300 г.
- сіль
- мелений чорний перець
- олія для змащування кабачків
-
- Соус:
- вершкове масло 30 г.
- сметана 200 мл.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- сіль
- кріп для подачі
Духовку розігріти до 200С. Печериці нарізати пластинами.
В сковорідці розігріти 20 грамів вершкового масла. Додати цибулю нарізану не надто дрібно, сіль до смаку і обсмажувати, помішуючи, до м'якості цибулі.
За цей час кабачки добре помити. Акуратно зрізати верхівки кабачків, і вибрати більшу частину м'якоті.
Додати до цибулі печериці, решту масла й обсмажувати, помішуючи, доки випарується сік який пустять печериці.
Додати гречку, посолити та поперчити , добре перемішати й зняти з вогню.
Викласти гречку з грибами в підготовлені кабачки і
накрити зрізаними кришками. Змастити поверхню кабачків олією й поставити в розігріту духовку. Пекти 25-35 хвилин, до м'якості кабачків.
За цей час готуємо соус.
В сковорідці розігріти масло,додати цибулю, посолити й смажити до м'якості.
Додати сметану. Порада від Вікторії: якщо будете використовувати магазинну сметану, її потрібно добре змішати з 1,5 ч.л. борошна, щоб вона не згорнулась грудками.
Довести до кипіння й варити, помішуючи, 3-4 хвилини,щоб сметана набула кремового відтінку.
Перелити соус в чашу блендера й збити до однорідності.
При подачі кабачки полити соусом та притрусити кропом.
Комментарии
следить за комментариямиСмачно — це одна справа. Для мене відкриття саме таке запікання, з кришками! До речі, гарна тарілочка, з маками
Женя,для мене також я так готувала кабачки вперше, і мені так більше сподобалося з тими кришичками Дякую
Хороший рецепт!Обязательно приготовлю в сезон кабачков
Дякую
У нас також вже продають кабачки, але одразу великі, можливо їм буде потрібно більше часу для запікання ! Поки що я їх не беру. А такі маленькі мене спокусили
Дякую,Оксанка В нас тільки такі маленькі продають, якраз дуже добре іх фарширувати